Архива

 • УСТАНОВА ЗА СПОРТ СПОРТСКИ ЦЕНТАР “КУРШУМЛИЈА“

   ШКОЛИЦА СПОРТА ЗА ДЕЦУ УЗРАСТА ОД 5-11 ГОДИНА

  Установа за спорт Спортски центар Куршумлија одлучила је да покрене програм школице спорта. Ову активност замислили смо као јединствени пројекат који ће укључити децу од 5 до 11 година у разноврсне активности и програм и на тај начин задовољити њихове потребе за кретањем и игром. Током овог периода деца ће пролазити кроз разноврсне вежбе,полигоне, игре, које поспешују капацитет за решавање одређених моторичких задатака. Полазници ће учити да ходају, пужу, котрљају се, пењу се . Учиће основе гимнастике и атлетике, да бацају, хватају и тапкају лопту, да се додају. Учиће основе дворанских спортова. На сваком тренингу радиће вежбе обликовања и корективне гимнастике, како би спречили појаву деформитета кичме, стопала, ногу. Кроз све ове игрице прилагођене њиховом узрасту, кроз развијање моторичких способности и координације, као и кроз почетне тренинге разних спортова, вршиће се стручна анализа сваког детета појединачно, како би му се на крају дала препорука којим спортом да се бави, односно за које спортове поседује више талента у односу на остале спортове.

  Циљ наше ШКОЛИЦЕ СПОРТА је да постанемо прави избор за све који желе да њихова деца одрастају здраво и правилно. Да створимо систем у коме ће деца научити праве спортске вредности, дружити се и стицати нова искуства. Да се старамо подједнако о сваком детету и дамо свој допринос њиховом здравијем одрастању. Да пратимо и њихов раст и развој и да их својим знањем и искуством усмеримо ка спорту.

  Још један битан циљ је да кроз ШКОЛИЦУ СПОРТА откријемо таленат за врсту спорта код сваког детета појединачно, како би се избегло лутање деце од спорта до спорта. Самим тим усмеравањем на одређени спорт,  повећава се и могућност успешног бављења истим.

  Планирану активност реализоваће професори физичке културе и тренери запошљени у Установи за спорт Спортски центар Куршумлија.

  Оно што је такође важно је то да је ову активност подржала општина Куршумлија, Спортски савез Куршумлија и Савез за школски спорт Куршумлија.

  Нагласио бих  да се упис деце од 5-11 година врши у просторијама Спортског центра уз обавезно присуство родитеља, од понедељка, 18.09.2017.год., и исти је бесплатан.

  С поштовањем ,

   

  В.д.директор

  Драган Симић

  Posted by Dušan Mitković @ 10:37